bewaar
Zalm in soja-honingsaus
Zalm in soja-honingsaus
bewaar

Zalm in soja-honingsaus

In het verre oosten weten ze wel raad met vis: deze zalm is gebakken in een heerlijke zoete saus.

25 min. bereiden
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 el

sesamzaad

1 bos

verse bospeen

4 el

traditionele olijfolie

2 el

vloeibare honing

6 el

sojasaus

1 el

witte wijnazijn

300 g

diepvries wilde zalm

In het verre oosten weten ze wel raad met vis: deze zalm is gebakken in een heerlijke zoete saus.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Maak intussen de wortels schoon. Halveer de wortels in de lengte.

2

Verhit de helft van olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg de de helft van de honing, de helft van de sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.

combinatietipGeroosterde sesamzaadjes zijn ook lekker over een boterham met pindakaas.