Zachte chocolade-koffiesouffleetjes
Zachte chocolade-koffiesouffleetjes

Zachte chocolade-koffiesouffleetjes

30 min. bereiden
118waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

suiker

60 g

boter

2 el

koffielikeur

150 g

pure chocolade

3

eieren

50 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • 4 hittebestendige cappuccinokopjes of soufflépotjes (150 ml), ingevet

Aan de slag

1

Bestrooi de binnenkant van de ingevette kopjes of potjes met suiker. Schud de overtollige suiker eruit.

2

Smelt in een pannetje de boter met de chocolade al roerend op een heel laag vuur. Neem zodra de chocolade bijna gesmolten is het pannetje van het vuur en blijf roeren tot de chocolade glanst. Roer de likeur erdoor en klop de eidooiers stuk-voor-stuk door de chocolade.

3

Klop in een schone kom de eiwitten stijf en klop de poedersuiker er lepel voor lepel door. Schenk de chocolade op het eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Vul de kopjes met het mengsel en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de kopjes op het rooster in het midden van de oven en bak de soufflés in ca. 15 min. gaar. Lekker met crème fraîche die met vanillesuiker is stijfgeklopt.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.