Kip madras
Uit de Indiase keuken. Mild van smaak. Lekker met gele rijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kipkluifjes
- 75 g ongezouten roomboter
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 3 tomaten
- 3 el milde currypasta (potje)
- 150 ml kraanwater
- 325 g gele rijst (pakje)
- 250 ml Griekse yoghurt
Advertentie
Bereiden
- Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de paprika, tomaat, currypasta en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.
variatietip:
Met de rest van de currypasta kun je onder andere zalmfilet bestrijken en bakken.
combinatietip:
Lekker met verse koriander en komkommersalade.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 250 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kip madras
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip madras
- 500 g kipkluifjes
Bestrooi de kip met peper en zout.
- 75 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin.
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 3 tomaten
Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee.
- 3 el milde currypasta
- 150 ml kraanwater
Voeg de paprika, tomaat, currypasta en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.
- 325 g gele rijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 250 ml Griekse yoghurt
Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.
variatietip:
Met de rest van de currypasta kun je onder andere zalmfilet bestrijken en bakken.
combinatietip:
Lekker met verse koriander en komkommersalade.