Gegrilde kebab
Gegrilde kebab

Gegrilde kebab

30 min. bereiden
8 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

1

pompoen

6 el

olijfolie

1 bakje

platte peterselie

400 g

lamsgehakt

1 blikje

tomatenpuree

1 teen

knoflook

1

ui

1 bakje

koriander

½ bakje

munt

1 tl

paprikapoeder

1 bakje

pistachenoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • 8 satéprikkers

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in dunne plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.

2

Zet de ovengrill aan. Meng 4 el olie met de helft van de peterselie, het gehakt, de tomatenpuree, knoflook, ui, koriander, munt, paprikapoeder, pistachenoten, peper en zout. Gril de pompoen ca. 5 min. Verdeel het gehakt in 8 porties en rijg het aan de satéprikkers. Leg de kebab bij de pompoen en gril ca. 6-8 min. Keer regelmatig.

3

Verdeel de kebab en pompoen over 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

tip

algemeenIs er geen lamsgehakt verkrijgbaar? U kunt voor de kebab ook 400 g rundergehakt gebruiken.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.