Kruidentagliatelle met haricots verts en ham
Kruidentagliatelle met haricots verts en ham

Kruidentagliatelle met haricots verts en ham

20 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

4 takjes

vers salieblaadje

250 g

cherrytomaten

300 g

verse haricots verts

250 g

verse tagliatelle alle erbe

200 g

yorkham

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de knoflook en salie zachtjes 2 min. Halveer de cherrytomaten. Schep ze erdoor en stoof alles 3 min. op laag vuur. Neem de pan van het vuur. Breng ondertussen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de boontjes 4 min. Voeg de tagliatelle toe en kook alles nog 4 min.

2

Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta bij de tomaten. Giet de tagliatelle af en laat de pasta met boontjes weer in de pan glijden. Schep de tomaten met de ham door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.