bewaar
Kabeljauwhaas met haricots verts
Kabeljauwhaas met haricots verts
bewaar

Kabeljauwhaas met haricots verts

Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.

30 min. bereiden
15 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

Spaanse reuzebonen in blik

300 g

verse haricots verts

1

citroen

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

15 g

verse basilicum

90 g

Taggia olijven

250 ml

visfond

4

verse kabeljauwhaasjes

95 g

ongezouten pistachenoten

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • braadslee (25 x 30 cm)

Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee. Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.

2

Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met de uien, het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, de rest van de olie en peper en eventueel zout. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.

3

Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauwhaas met haricots verts

Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig