Citroenkip
Citroenkip

Citroenkip

1 uur bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1 dl

traditionele olijfolie

2 dl

droge witte wijn

2 dl

kraanwater

8

scharrelkippenbouten

500 g

dunne prei

6 el

traditionele olijfolie

2

rode uien

1 takje

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Rasp de gele schil van de citroen.

3

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.

4

Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.

5

Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.

6

Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.

7

Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.