Lau­we ha­ring­sa­la­de met groen­te­reep­jes

(9) waardeer
hollands lunch 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worteltjes, paprika, peultjes en prei schoonmaken en wassen. Worteltjes, paprika en prei in dunne reepjes van ca. 5 cm snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in reepjes snijden. Bieslook fijn knippen. Peultjes met wijn aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 3 minuten koken. Paprika en worteltjes toevoegen en ca. 2 minuten meekoken. Prei toevoegen en ca. 1/2 minuut meekoken. Intussen mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel kookvocht en helft van bieslook tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Groenten en haring voorzichtig door elkaar scheppen en over vier borden verdelen. Sausjeeroverscheppen en bestrooien met rest van bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.