Lauwe haringsalade met groentereepjes
210 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram worteltjes
worteltjes
1 kleine rode paprika
rode paprika
100 gram peultjes
peultjes
0.5 dunne prei
dunne prei
4 nieuwe haringen
nieuwe haringen
0.5 zakje verse bieslook
verse bieslook
200 ml droge witte wijn
droge witte wijn
2 eetlepels Griekse yoghurt
Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
mayonaise
0 zout
zout
0 (versgemalen) peper
(versgemalen) peper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2000 nr. 06 - Roosteren rond de wereld
Worteltjes, paprika, peultjes en prei schoonmaken en wassen. Worteltjes, paprika en prei in dunne reepjes van ca. 5 cm snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in reepjes snijden. Bieslook fijn knippen. Peultjes met wijn aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 3 minuten koken. Paprika en worteltjes toevoegen en ca. 2 minuten meekoken. Prei toevoegen en ca. 1/2 minuut meekoken. Intussen mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel kookvocht en helft van bieslook tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Groenten en haring voorzichtig door elkaar scheppen en over vier borden verdelen. Sausjeeroverscheppen en bestrooien met rest van bieslook.
Lauwe haringsalade met groentereepjes

4 personen
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Worteltjes, paprika, peultjes en prei schoonmaken en wassen. Worteltjes, paprika en prei in dunne reepjes van ca. 5 cm snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in reepjes snijden. Bieslook fijn knippen. Peultjes met wijn aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 3 minuten koken. Paprika en worteltjes toevoegen en ca. 2 minuten meekoken. Prei toevoegen en ca. 1/2 minuut meekoken. Intussen mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel kookvocht en helft van bieslook tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Groenten en haring voorzichtig door elkaar scheppen en over vier borden verdelen. Sausjeeroverscheppen en bestrooien met rest van bieslook.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g worteltjes
1 kleine rode paprika
100 g peultjes
½ dunne prei
4 nieuwe haringen
½ zakje verse bieslook
200 ml droge witte wijn
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
0 zout
0 (versgemalen) peper




