Kip teriyaki

Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.

645 kcal

25 min. bereiden

4/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • satéprikkers


2011 nr. 04 - Vier het voorjaar

mei 2024 - mei 2024

Aan de slag

  1. Snijd de kipfilets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg iets meer dan de helft van de woksaus toe. Laat 15 min. marineren. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes.

  2. Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipspiesjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg na 4 min. de rest van de woksaus toe.

  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 3 min. Verdeel de spiesjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en de groenten.

  • achtergrondinfoTeriyaki is vooral buiten Japan populair. Het is (meestal) vlees, met een glaze van ‘tare’: een mengsel van sojasaus en mirin (rijstwijn), vaak met sake en soms met suiker. Dit kan aangevuld worden met dashi/andere bouillon, sherryazijn, knoflook, bosui, gember en zwarte- peperkorrels. Wil je die een keer zelf maken? Bekijk dan eens dit teriyakisaus recept.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Marineren

    Instructievideo - 00:40 min.

Wat vond je van dit recept?

Kip teriyaki

Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig