Sch­nit­zels op Ja­pan­se wij­ze

(40) waardeer
japans hoofdgerecht 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook en los het bouillontablet op.
  2. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de varkensschnitzels in ca. 4 min. per kant goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien goudbruin. Voeg de spitskool en de paprika toe en laat de kool al omscheppend slinken. Voeg de bouillon en de helft van de woksaus toe en breng aan de kook. Laat de kool ca. 5 min. garen.
  3. Snijd elke schnitzel in 4 stukken, verdeel deze over de borden en schep over elke portie 2 el woksaus. Serveer met de rijst en de gesmoorde kool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Schnitzels op Japanse wijze

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sch­nit­zels op Ja­pan­se wij­ze

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 250 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook en los het bouillontablet op.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g gepaneerde varkensschnitzels
  • 2 middelgrote uien

Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de varkensschnitzels in ca. 4 min. per kant goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien goudbruin.

3
3
  • 500 g spitskolen
  • 1 rode paprika
  • 75 ml woksaus teriyaki

Voeg de spitskool en de paprika toe en laat de kool al omscheppend slinken. Voeg de bouillon en de woksaus toe en breng aan de kook. Laat de kool ca. 5 min. garen.

4
4
  • 75 ml woksaus teriyaki

Snijd elke schnitzel in 4 stukken, verdeel deze over de borden en schep over elke portie 2 el woksaus. Serveer met de rijst en de gesmoorde kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.