Tomaat-garnalensalade
Tomaat-garnalensalade

Tomaat-garnalensalade

20 min. bereiden
2 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

1 bak

Tasty Tom tomaten

4

roma tomaten

1 el

suiker

1 bakje

rozemarijn

8 el

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

1 bakje

platte peterselie

1 bakje

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer, ovenschaal (20 x 25 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 80 °C. Leg de tros Tasty Tom tomaten in de ovenschaal. Snijd 2 roma tomaten in parten en leg ze met de snijkant naar boven erbij. Bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg de rozemarijn erbij, houd 2 takjes achter. Meng 3 el olie met de knoflook en schenk erover. Laat 2 uur drogen in de oven.

2

Meng de rest van de olie met 2/3 van de peterselie, de rest van de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Pureer met de staafmixer. Snijd de roma tomaten in plakken. Verhit de grillpan en gril de plakken tomaat 3 min. Keer halverwege. Bestrijk met 1 el kruidenolie. Verdeel de tomaten en de garnalen over 4 borden. Besprenkel met kruidenolie en garneer met de peterselie.

tip

algemeenU kunt de tomaten 1 dag van tevoren drogen. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.