Ven­kel in melk ge­smoord met zalm

Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak.

(40) waardeer
hollands hoofdgerecht Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak. 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.
  2. Voeg de tijm en venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan. Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag. Laat 20 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 2 min. per kant bruin en gaar.
  4. Rasp ondertussen de kaas. Breng de venkel op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi van het vuur af met de kaas. Serveer met de zalm.

combinatietip:

Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

serveertip:

Zit er loof aan de venkel? Snijd dit dan fijn en garneer het gerecht ermee.

video

Ven­kel be­rei­den

instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Venkel in melk gesmoord met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel in melk ge­smoord met zalm

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 venkelknollen

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.

3
3
  • 1 tl gedroogde tijm

Voeg de tijm en venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan.

4
4
  • 250 ml volle melk

Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag. Laat 20 min. op laag vuur gaar worden.

5
5
  • 300 g verse zalmfilets

Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 2 min. per kant bruin en gaar.

7
7
  • 75 g Parmigiano Reggiano

Rasp ondertussen de kaas.

8
8

Breng de venkel op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi van het vuur af met de kaas. Serveer met de zalm.

combinatietip:

Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

serveertip:

Zit er loof aan de venkel? Snijd dit dan fijn en garneer het gerecht ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.