Paella met kip en gamba’s
Paella met kip en gamba’s

Paella met kip en gamba’s

Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

25 min. bereiden
262waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

kippenbouillontablet minder zout

1 liter

kraanwater

380 g

Tasty Tom trostomaat

½ buisje

saffraan

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

125 g

chorizoworst

2 el

arachideolie

½ el

gerookte-paprikapoeder zoet

300 g

paellarijst

400 g

kipdijfiletreepjes

225 g

diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen

300 g

snoeppaprika

300 g

diepvries tuinerwten

Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

Aan de slag

1

Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.

2

Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.

3

Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.

4

Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.

tip

combinatietipLekker met een partje citroen.

Paella

Instructievideo - 02:31 min.