Paella met kip en gamba’s
Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kippenbouillontablet minder zout
- 1 liter kraanwater
- 380 g Tasty Tom trostomaten
- ½ buisje saffraan
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 125 g chorizoworst
- 2 el arachideolie
- ½ el gerookte-paprikapoeder zoet
- 300 g paellarijst (of risottorijst)
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 225 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
- 300 g snoeppaprika's
- 300 g diepvries tuinerwten
Advertentie
Bereiden
- Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.
- Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
- Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
- Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.
combinatietip:
Lekker met een partje citroen.

Paella
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 755 kcal
- eiwit 45 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 760 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Paella met kip en gamba’s
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paella met kip en gamba’s
- 1 kippenbouillontablet minder zout
- 1 liter kraanwater
Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook.
- 380 g Tasty Tom trostomaten
Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt.
- ½ buisje saffraan
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 125 g chorizoworst
Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.
- 2 el arachideolie
- ½ el gerookte-paprikapoeder zoet
Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min.
- 300 g paellarijst
- 400 g kipdijfiletreepjes
Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
- 225 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
- 300 g snoeppaprika's
- 300 g diepvries tuinerwten
Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe.
Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.
combinatietip:
Lekker met een partje citroen.