Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons
Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

kastanjechampignons

50 g

pecorino (stukje)

1 zakje

pijnboompitten

½ zakje

verse selderij

1 teen

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

1

ciabatta

zout en peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selderij grove stelen verwijderen. Enkele blaadjes bewaren voor garnering. Knoflook pellen. Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.

2

Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden. Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken. Champignons op smaak brengen met zout en peper. Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto. Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.