Tijgergarnalen op zijn Spaans
Tijgergarnalen op zijn Spaans

Tijgergarnalen op zijn Spaans

15 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tijgergarnalen

100 ml

olijfolie

1

rode peper

4 teentjes

knoflook

4 el

platte peterselie

Aan de slag

1

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog. Snijd de ronde kant van de garnalen met een scherp mesje in en verwijder met de punt van het mesje eventueel de zwarte draadjes.

2

Verhit de olie in een ruime koekenpan en strooi een klein beetje zout in de olie. Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend 2 minuten.

3

Voeg de peper en de knoflook toe en bak alles al omscheppend nog ca. 2 minuten. Strooi de peterselie erover en serveer de garnalen in de pan. Lekker met een salade van tomaten en warm stokbrood om de olie mee te dippen.

tip

algemeenZet kommetjes met warm water en een schijfje citroen op tafel. Kunt u tussendoor even de vingers afspoelen.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.