Gepocheerde prei met truffelvinaigrette

voorgerecht
4 personen
3
7
Advertentie
Ingrediënten
- 8 mooie dunne preien
- 1 kippenbouillontablet
- 3 eetlepels tomatenblokjes (uit blik)
- 3 eetlepels olijfolie mild (fles AH)
- 4 eetlepels olijfolie met truffel
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- ½ bakje tuinkers
- versgemalen peper
Keukenspullen
- zeef
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In grote pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Intussen preien schoonmaken en in 20 stukjes van ca. 12 cm snijden (rest bewaren voor soep of saus). Bouillontablet boven kokend water verkruimelen. Prei toevoegen en ca. 15 minuten koken. Prei uit kookvocht nemen en in zeef afspoelen onder koud stromend water.Prei in schaal leggen. Tomatenblokjes over prei strooien. Olijfolie mild, 3 eetlepels olijfolie met truffel en 2 eetlepels azijn mengen en over prei sprenkelen. Ca. 30 minuten laten staan.
- Op vier borden elk 2 stukken prei en tomatenblokjes leggen. Rest van olijfolie met truffel en azijn mengen met achtergebleven marinade in schaal en rond prei druppelen. Tuinkers klein knippen en in plukjes rond prei strooien. Bestrooien met peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 4 g
- vet 22 g