Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olijfolie en fruit de sjalotten 1 min. Bak de gember 3 min. mee. Voeg de rijst, het citroensap en 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken. Schep om met de citroenrasp.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Gember-citroenrijst

bijgerecht
4 personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olijfolie en fruit de sjalotten 1 min. Bak de gember 3 min. mee. Voeg de rijst, het citroensap en 500 ml water toe. Breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken. Schep om met de citroenrasp.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
3 el olijfolie
2 sjalotten
3 cm verse gember
300 g wilde en witte rijst