Rijkgevulde moussaka
Rijkgevulde moussaka

Rijkgevulde moussaka

30 min. bereiden
30 min. oventijd
479waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

aubergines

300 g

half-om-halfgehakt

1

ui

6 el

traditionele olijfolie

1 tl

kaneel

140 g

tomatenpuree

700 g

aardappelschijfjes

400 g

besciamellasaus

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in ronde plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout. Laat 15 min. staan, spoel af en dep droog.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit 1 el van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 min. Voeg de kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in porties goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt erop en beleg daarna met de aubergine. Dek af met de rest van de aardappel en schenk de saus erover. Bak de moussaka in ca. 30 min. in de oven goudbruin.

tip

bewaartipJe kunt de moussaka 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de schotel in ca. 20 min. op in de oven op 180 °C.