Gevulde tomaten-groentesoep
Deze tomaten-groentesoep valt bij het hele gezin in de smaak. Geef er een paar sneetjes donkerbruin brood bij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 1 kg tomaat
- 2 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree (blik)
- 750 ml kraanwater
- 2 runderbouillontabletten
- 250 g half-om-halfgehakt
- 100 g vermicelli
- 300 g diepvries fijne soepgroenten
Lekker erbij
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
- Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.315 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gevulde tomaten-groentesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde tomaten-groentesoep
- 2 uien
- 1 kg tomaat
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
- 70 g tomatenpuree
- 750 ml kraanwater
- 2 runderbouillontabletten
Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken.
Pureer met de staafmixer.
- 250 g half-om-halfgehakt
Breng ondertussen het gehakt op smaak met peper en zout en vorm kleine balletjes.
- 100 g vermicelli
- 300 g diepvries fijne soepgroenten
Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep.
Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.