Tomaten-groentesoep
Tomaten-groentesoep

Tomaten-groentesoep

Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.

1 uur 15 min. bereiden
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

300 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

1

prei

40 g

verse selderij

500 ml

kraanwater

3

gedroogde laurierblaadjes

¼

knolselderij

500 g

romatomaat

3

groentebouillontabletten

2 el

traditionele olijfolie

140 g

tomatenpuree

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze soep kun je goed van te voren bereiden. Maak eens een extra portie om in te vriezen.

Aan de slag

1

Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af. Snijd de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei af. Doe samen met de uiteinden van de winterpeen in een vergiet en spoel af. Haal de blaadjes van de bladselderij en snijd de stengels in stukken. Doe de groente samen met de bladselderijstengels in een ruime pan met het water, de gehalveerde ui en de laurier en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.

2

Schil ondertussen de winterpeen en knolselderij. Snijd de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.

3

Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.

tip

combinatietipLekker met stevig bruin brood.

Groentesoep maken

Instructievideo - 00:44 min.