Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui

Raapstelenstamppot met katenspek en bosui

Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.

15 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

raapstelen

3

bosuien

150 g

katenspek

230 g

Maggi aardappelpuree à la minute voor stamppot

125 g

kruiden-knoflookroomkaas

Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.

Aan de slag

1

Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes. Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.

2

Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.

3

Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.

4

Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.