Varkensrollade met appelcompote

555 kcal

30 min. bereiden, 40 min. wachten

3.3/5

(85)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 varkensrollade

    varkensrollade

  • 75 gram boter

    boter

  • 1 ui

    ui

  • 3 goudreinetten

    goudreinetten

  • 2 appels

    appels

  • 4 eetlepel rozijnen

    rozijnen

  • 3 kruidnagels

    kruidnagels

  • 1 theelepel kardemompoeder

    kardemompoeder

  • 1 kaneelstokje

    kaneelstokje

  • 6 eetlepel suiker

    suiker

  • 2 eetlepel wittewijnazijn

    wittewijnazijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet


2011 nr. 10 - Zo uit de oven

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.

  2. Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Varkensrollade met appelcompote

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig