Varkensrollade met appelcompote
555 kcal
30 min. bereiden, 40 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 varkensrollade
varkensrollade
75 gram boter
boter
1 ui
ui
3 goudreinetten
goudreinetten
2 appels
appels
4 eetlepel rozijnen
rozijnen
3 kruidnagels
kruidnagels
1 theelepel kardemompoeder
kardemompoeder
1 kaneelstokje
kaneelstokje
6 eetlepel suiker
suiker
2 eetlepel wittewijnazijn
wittewijnazijn
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 10 - Zo uit de oven
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Varkensrollade met appelcompote

hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 varkensrollade
75 g boter
1 ui
3 goudreinetten
2 appels
4 el rozijnen
3 kruidnagels
1 tl kardemompoeder
1 kaneelstokje
6 el suiker
2 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet




