Chocolade cupcakes

Zin in chocolade cupcakes? Met dit basisrecept heb je een goede start. Na het afkoelen hoef je ze alleen nog te decoreren. Ga jij bijvoorbeeld voor botercrème, meringue of chocolademousse?

325 kcal

40 min. bereiden, 40 min. wachten

3.9/5

(122)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cupcakevormpjes


2011 nr. 10 - Zo uit de oven

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin.

  3. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen.

  4. Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.

  5. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.

  6. Versier de cupcakes met botercrème, meringue of chocolademousse.

  • Au bain-marie smelten

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Chocolade cupcakes

Zin in chocolade cupcakes? Met dit basisrecept heb je een goede start. Na het afkoelen hoef je ze alleen nog te decoreren. Ga jij bijvoorbeeld voor botercrème, meringue of chocolademousse?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig