Pompoen gevuld met paddenstoelen
Leuk om te serveren tijdens een diner.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 1 verse pompoen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g paddenstoelenmelange
- 30 g ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde tijm
- 30 g tarwebloem
- 300 ml kraanwater
- 1 bospaddenstoelenbouillon van tablet
- 20 g verse platte peterselie
- 175 g ongebrande ongezouten notenmix naturel
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!

Pompoen met paddenstoelen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 560 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pompoen gevuld met paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoen gevuld met paddenstoelen

- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 1 verse pompoen
Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.

Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes.

Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af.

Pureer de pompoen met de staafmixer.

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g paddenstoelenmelange
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes.

- 30 g ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde tijm
Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak 4 min.

- 30 g tarwebloem
- 300 ml kraanwater
- 1 bospaddenstoelenbouillon van tablet
Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook.

Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

- 20 g verse platte peterselie
- 175 g ongebrande ongezouten notenmix naturel
Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst.

Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!