Jacket potato met tonijn en spinaziesalade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote aardappel (ca. 200 g vastkokend)
- 1 tonijnsteak (ca. 125 g)
- 2 volle eetlepels zure room
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
- zout
- (versgemalen) peper
- 2 eetlepels yoghurtdressing (bakje à 100 g Johma)
- 100 g panklare spinazie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel onder stromend water schoonboenen en met vork op enkele plaatsen inprikken. Op bord leggen en in magnetron in ca. 3 minuten op vol vermogen (700 Watt) gaar laten worden. Ca. 3 minuten laten nagaren.Intussen tonijnsteak in kleine stukjes snijden en in kom mengen met zure room, Italiaanse kruiden, zout en peper. Aardappel over lengte insnijden en openduwen. Tonijnmengsel erin scheppen. In magnetron nog ca. 1 minuut op vol vermogen verwarmen.Intussen in kom dressing door spinazie scheppen. Spinaziesalade rond gevulde aardappel verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 41 g
- vet 12 g