Paté brûlée
Paté brûlée

Paté brûlée

1 uur 20 min. bereiden
2 min. wachten
166waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bekertje

slagroom

2 el

rode port

175 g

roompaté

½

briochebrood

2 el

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • broodrooster, crème brûléeschaaltjes (Ø ca. 10 cm)

Aan de slag

1

Klop de slagroom lobbig. Meng de port door de paté met een vork en schep de room er luchtig door. Verdeel over de schaaltjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

2

Zet vlak voor serveren de ovengrill aan. Rooster het brood in de broodrooster. Bestrooi de paté met de rietsuiker. Zet de schaaltjes 2 min. onder de grill. Serveer de paté brûlée met het geroosterde brood.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de rietsuiker en zet onder de grill.

algemeenHeeft u een crème brûléebrander? Gebruik die dan in plaats van de ovengrill.