bewaar
Wellington met tomaat en olijven
Wellington met tomaat en olijven
bewaar

Wellington met tomaat en olijven

1 uur 25 min. bereiden
30 min. wachten
109waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 el

olijfolie

1

rode ui

250 g

winterpeen

1 bakje

portobello

1

rode paprika

1 bakje

tijm

1 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

75 g

tuinerwten

500 g

rundergehakt

10 blaadjes

basilicum

1

ei

150 g

Spaanse olijven met knoflook

1 potje

semi-zongedroogde tomaten

50 g

Parmezaanse kaas

bloem

2 pakjes

bladerdeeg

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groentestukjes, tijm en Italiaanse kruiden 8 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 1 min. Laat afkoelen in een kom. Voeg het gehakt, basilicum, de helft van het ei, de olijven, tomaten, bijna alle Parmezaanse kaas en peper en zout toe. Kneed door elkaar.

2

Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakken deeg naast elkaar, en druk de randen goed aan. Leg het gehaktmengsel in de vorm van een lange worst erop. Bestrijk de randen van het deeg waar geen gehakt op ligt met wat ei. Rol het gehakt volledig in het deeg. Knijp de uiteinden dicht. Leg de Wellington op een met bloem bestoven bakplaat. Verdeel de rest van het ei en de rest van de kaas erover. Bak in de oven in 1 uur goudbruin. Lekker met tomatenrisotto en groene salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wellington met tomaat en olijven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig