Hetebliksemtaartjes

Oud-Hollandse stamppot met appel. Pas op: blijft lang heet.

260 kcal

30 min. bereiden, 20 min. oventijd

3/5

(765)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 600 gram kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 1 groentebouillonblokje

    groentebouillonblokje

  • 3 jonagold appels

    jonagold appels

  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn

    witte balsamicoazijn

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 4 theelepel paneermeel

    paneermeel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)


Aan de slag

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze met het bouillontablet in ruim water in 20 min. gaar. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en halveer de kwarten. Kook de laatst 5 min. met de aardappelen mee. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het aardappel-appelmengsel af, voeg de azijn en de helft van de boter toe. Stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Verdeel de hete bliksem over de schaaltjes en bestrooi met paneermeel.

  3. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het paneermeel. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de taartjes goudbruin zijn.

Wat vond je van dit recept?

Hetebliksemtaartjes

Oud-Hollandse stamppot met appel. Pas op: blijft lang heet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig