bewaar
Köfte kebab met yoghurtsaus
Köfte kebab met yoghurtsaus
bewaar

Köfte kebab met yoghurtsaus

Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook!

30 min. bereiden
127waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

15 g

verse peterselie

2 tl

ras el hanout

400 g

mager rundergehakt

1 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

170 g

Griekse yoghurt 0%

1

komkommer

370 ml

Kesbeke natriumarme augurk

4

volkorenpita's

Dit heb je nodig

  • houten sateprikkers 20 cm

  • broodrooster

Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook!

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.

2

Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng -per 4 personen- met 1 el van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.

algemeenHet product Kesbeke augurken natriumarm is niet in alle Albert Heijnwinkels verkrijgbaar. Kan door elke andere augurk vervangen worden. Het gerecht valt dan niet meer in de Schijf van Vijf.