Mexicaans tartaartje met rijst en bonensalade
Mexicaans tartaartje met rijst en bonensalade

Mexicaans tartaartje met rijst en bonensalade

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

100 g

roerbakrijst

1 blikje

Mexicomelange

1 bakje

Thousand Island dressing

2 eetlepels

(olijf)olie

1

rundertartaartje

1 theelepel

seasoningmix

½ zakje

veldsla

jalapeño peppersaus

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • magnetronschaal

Aan de slag

Rijst met 1 dl water in schaal doen. Rijst afgedekt op vol vermogen ca. 2 minuten verwarmen. Daarna 5 minuten afgedekt laten staan. Intussen Mexicomelange laten uitlekken en mengen met dressing. In koekenpan olie verhitten. Tartaar bestrooien met seasoningmix en ca. 3 minuten bakken, halverwege keren. Tartaartje warm houden onder aluminiumfolie. In achtergebleven olie rijst enkele minuten roerbakken. Veldsla met bonensalade over bord verdelen, rijst erbij scheppen en tartaartje erop leggen. Jalapeñosaus erbij serveren.