Hele paprika's gevuld met tagliatelle
Hele paprika's gevuld met tagliatelle

Hele paprika's gevuld met tagliatelle

Wie hier nog het meest van smullen? De kinderen! En dan krijgen ze ook nog ongemerkt wat groente binnen.

30 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode paprika's

300 g

tagliatelle

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

250 g

magere gerookte spekreepjes

400 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde pizzakruiden

2 el

chilisaus

Wie hier nog het meest van smullen? De kinderen! En dan krijgen ze ook nog ongemerkt wat groente binnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de paprika's. Snijd van de bovenkant de kapjes af en bewaar deze. Hol de paprika's uit.

2

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de spekblokjes in ca. 3 min. knapperig. Voeg de ui toe fruit ca. 3 min. zachtjes.

3

Voeg de tomatenblokjes, kruiden en chilisaus toe. Kook ca. 5 min. zachtjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm intussen in de oven de paprika met kapje ca. 5 min.

4

Schep de tagliatelle door de saus. Draai met een vork torentjes van de tagliatelle, vul de paprika's ermee en dek af met de kapjes. Maak van de rest van de tagliatelle nestjes op de borden en serveer hierop de paprika's.