Ingrediënten
4 personen
600 g
sperziebonen
350 g
casselerrib in dikke plakken
1
ui
20 g
boter of margarine
5 eetlepels
olijfolie
1 pak
panklare krieltjes
1 bakje
cherrytomaatjes
2 theelepels
Italiaanse kruidenolie
1 theelepel
chilipoeder
zout
(versgemalen) peper
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken, wassen en doormidden breken. Casselerrib in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In grote koekenpan boter met 2 eetlepels olie verhitten. Aardappeltjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten. Ui en sperziebonen ca. 6 minuten al omscheppend bakken. Casselerribreepjes toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Cherrytomaatjes en Italiaanse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappeltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.
Roergebakken sperziebonen met casselerrib

hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken, wassen en doormidden breken. Casselerrib in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In grote koekenpan boter met 2 eetlepels olie verhitten. Aardappeltjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten. Ui en sperziebonen ca. 6 minuten al omscheppend bakken. Casselerribreepjes toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Cherrytomaatjes en Italiaanse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappeltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g sperziebonen
350 g casselerrib in dikke plakken
1 ui
20 g boter of margarine
5 eetlepels olijfolie
1 pak panklare krieltjes
1 bakje cherrytomaatjes
2 theelepels Italiaanse kruidenolie
1 theelepel chilipoeder
0 zout
0 (versgemalen) peper