Roergebakken sperziebonen met casselerrib
Roergebakken sperziebonen met casselerrib

Roergebakken sperziebonen met casselerrib

30 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

sperziebonen

350 g

casselerrib in dikke plakken

1

ui

20 g

boter of margarine

5 eetlepels

olijfolie

1 pak

panklare krieltjes

1 bakje

cherrytomaatjes

2 theelepels

Italiaanse kruidenolie

1 theelepel

chilipoeder

zout

(versgemalen) peper

Aan de slag

Sperziebonen schoonmaken, wassen en doormidden breken. Casselerrib in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In grote koekenpan boter met 2 eetlepels olie verhitten. Aardappeltjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten. Ui en sperziebonen ca. 6 minuten al omscheppend bakken. Casselerribreepjes toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Cherrytomaatjes en Italiaanse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappeltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.