Boerenomelet
Boerenomelet
bewaar
bewaar

Boerenomelet

25 min. bereiden
103waarderingen

6 ingrediënten

Aan de slag

1

Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de boter en bak het spek en de groenten al omscheppend ca. 5 min. Klop in een kom de eieren los met de room. Snijd de bieslook fijn en klop door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Schenk het eimengsel bij het spek en de groenten in de pan. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Laat de omelet uit de pan op een schaal glijden en snijd in vieren. Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.

serveertipServeer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.
variatietipMet spinazie en Hollandse geitenkaas: vervang de roerbakgroenten door 225 g ontdooide en uitgelekte bladspinazie. Roer dit met 100 g gerapste Hollandse geitenkaas door het eimengsel. Bak de omelet zonder spek, met 10 gehalveerde cherrytomaatjes erin gedrukt.
variatietipMet venkel en boerenkaas: vervang de roerbakgroenten door 1 in blokjes gesneden venkel en kook deze met 125 g aardappelschijfjes (uit de koeling) in ca. 5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken en schep ze met de fijngeknipte bieslook door het eimengsel. Bak de spekblokjes ca. 5 min. Voeg het eimengsel toe en bak de omelet met 100 g belegen kaas in plakken erop.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenomelet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig