Ingrediënten
4 personen
2 el
ongezouten roomboter
125 g
gerookte spekblokjes
300 g
diepvries Hollandse roerbakgroente
6
middelgrote eieren
2 el
verse slagroom
10 sprietjes
verse bieslook
Aan de slag
Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de boter en bak het spek en de groenten al omscheppend ca. 5 min. Klop in een kom de eieren los met de room. Snijd de bieslook fijn en klop door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk het eimengsel bij het spek en de groenten in de pan. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Laat de omelet uit de pan op een schaal glijden en snijd in vieren. Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.
Boerenomelet

hoofdgerecht
4 personen
340 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de boter en bak het spek en de groenten al omscheppend ca. 5 min. Klop in een kom de eieren los met de room. Snijd de bieslook fijn en klop door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk het eimengsel bij het spek en de groenten in de pan. Laat het ei op matig vuur in ca. 15 min. stollen. Laat de omelet uit de pan op een schaal glijden en snijd in vieren. Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.
serveertip:Serveer met sla en geroosterd volkorenbrood met knoflookboter.
variatietip:Met spinazie en Hollandse geitenkaas: vervang de roerbakgroenten door 225 g ontdooide en uitgelekte bladspinazie. Roer dit met 100 g gerapste Hollandse geitenkaas door het eimengsel. Bak de omelet zonder spek, met 10 gehalveerde cherrytomaatjes erin gedrukt.
variatietip:Met venkel en boerenkaas: vervang de roerbakgroenten door 1 in blokjes gesneden venkel en kook deze met 125 g aardappelschijfjes (uit de koeling) in ca. 5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken en schep ze met de fijngeknipte bieslook door het eimengsel. Bak de spekblokjes ca. 5 min. Voeg het eimengsel toe en bak de omelet met 100 g belegen kaas in plakken erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el ongezouten roomboter
125 g gerookte spekblokjes
300 g diepvries Hollandse roerbakgroente
6 middelgrote eieren
2 el verse slagroom
10 sprietjes verse bieslook