Aubergine-tofucurry

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 1 pak tofu naturel
- 2 rode uien
- 2 aubergines
- 2 groene paprika's
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el Thaise basilicumpasta
- ½ blik kokosmelk
- ½ tl kaneel
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 2 el citroensap
- 2 el lichte sojasaus
- 400 g pandanrijst
Advertentie
Bereiden
- Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes
- Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
- Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
- Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.
Tip:
Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aubergine-tofucurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aubergine-tofucurry
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 1 pak tofu naturel
Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes
- 2 rode uien
- 2 aubergines
- 1 groene paprika
- 1 groene paprika
Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el Thaise basilicumpasta
- ½ blik kokosmelk
- ½ tl kaneel
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 2 el citroensap
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
- 2 el lichte sojasaus
- 400 g pandanrijst
Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.