bewaar
Aubergine-tofucurry
Aubergine-tofucurry
bewaar

Aubergine-tofucurry

30 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

koelverse sereh citroengras

1 pak

tofu naturel

2

rode uien

2

aubergines

2

groene paprika's

2 el

traditionele olijfolie

3 el

Thaise basilicumpasta

½ blik

kokosmelk

½ tl

kaneel

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

2 el

citroensap

2 el

lichte sojasaus

400 g

pandanrijst

Aan de slag

1

Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes

2

Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.

3

Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.

4

Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.

algemeenDit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aubergine-tofucurry

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig