Aubergine-tofucurry
Aubergine-tofucurry

Aubergine-tofucurry

30 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

koelverse sereh citroengras

1 pak

tofu naturel

2

rode uien

2

aubergines

2

groene paprika's

2 el

traditionele olijfolie

3 el

Thaise basilicumpasta

½ blik

kokosmelk

½ tl

kaneel

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

2 el

citroensap

2 el

lichte sojasaus

400 g

pandanrijst

Aan de slag

1

Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes

2

Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.

3

Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.

4

Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.

tip

algemeenDit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.