Komkommersalade met pinda-limoendressing
Komkommersalade met pinda-limoendressing

Komkommersalade met pinda-limoendressing

17 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

1

rode peper

2 eetlepels

bruine basterdsuiker

1 eetlepel

lichte soja saus

4 eetlepels

ongezouten pinda´s

1

komkommer

2

bosuitjes

1 zakje

veldsla

1 zakje

verse koriander

Aan de slag

1

1 Limoen schoonboenen en raspen. Beide limoenen uitpersen. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. In kom limoensap, rasp, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot dressing roeren. Pinda's fijnhakken, en door dressing roeren. Komkommer schillen, halveren en met lepel zaadjes eruit schrapen. Komkommerhelften in dunne plakken snijden. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in lengte in dunne reepjes snijden.

2

Veldsla over platte schaal verdelen, komkommerplakken erop leggen. Bosuireepjes en koriander erover strooien. Dressing erover scheppen. Lekker bij curry met rijst.