Bulgogi
Bulgogi

Bulgogi

Deze biefstukken verdienen extra aandacht. Van deze pittige marinade worden ze super mals!

40 min. bereiden
2 uur wachten
licht pittig
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1

ui

3 tenen

knoflook

50 ml

ketjap manis

30 ml

Japanse sojasaus

1 el

sesamolie

4 stuks

AH Excellent biefstuk

3 cm

verse gember

300 g

pandanrijst

2 el

sesamzaad

1

kropsla

3

bosuien

3 el

zonnebloemolie

Deze biefstukken verdienen extra aandacht. Van deze pittige marinade worden ze super mals!

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Leg de biefstukken 1 uur afgedekt in de vriezer. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de marinade. Schil de gember en snijd fijn. Kook de rijst met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropsla los en snijd de bosui in schuine ringetjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer met de rest van het vlees. Schenk de rest van de marinade over het vlees. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.

tip

serveertipEet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

Bulgogi

Instructievideo - 03:24 min.