Temaki sushi (handgerolde sushi)
Sushi in een puntzakje, pak hem snel voordat ie weg is!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g sushirijst (pak 500 g)
- 300 ml kraanwater
- 2 tl kristalsuiker
- 1 tl zeezout
- 3 el rijstazijn
- 5 norivellen
- 1 eetrijpe avocado
- 10 tl mayonaise
- 10 surimisticks (krabsticks, pakje 150 g)
- 1 bakje tuinkers
Advertentie
Bereiden
- Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg 300 ml water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.
- Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Knip de norivellen doormidden. Schil de avocado en snijd ‘m in de lengte in repen van 1 cm. Leg een 1/2 vel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van 1 cm dik. Schep 1 tl mayonaise op de rijst en leg diagonaal 1 plakje avocado, 1 surimistick en 1 plukje tuinkers op de rijst. Vouw de nori over de vulling en rol verder op als een puntzakje. Maak zo nog 9 stuks.
- Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Temaki sushi (handgerolde sushi)
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 200 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 285 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Temaki sushi (handgerolde sushi)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Temaki sushi (handgerolde sushi)

- 250 g sushirijst
Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt.

- 300 ml kraanwater
Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook.

Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.

- 2 tl kristalsuiker
- 1 tl zeezout
- 3 el rijstazijn
Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen.

Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover.

Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

- 5 norivellen
Knip de norivellen doormidden.

- 1 eetrijpe avocado
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd ‘m in de lengte in repen van 1 cm.

Leg een 1/2 norivel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van 1 cm dik.

- 1 tl mayonaise
- 1 surimisticks
- 1 bakje tuinkers
Schep de mayonaise op de rijst en leg diagonaal 1 plakje avocado, de surimistick en een plukje tuinkers op de rijst.

- 9 surimisticks
- 9 tl mayonaise
Vouw de nori over de vulling en rol verder op als een puntzakje. Maak zo nog 9 stuks.

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember. Bon appétit!