Champignonburgers met pittige koriandersaus

Wat eten we vandaag? Burgers!

395 kcal

30 min. bereiden

pittig

2.8/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 sneetjes wit casinobrood

    wit casinobrood

  • 50 gram ongezouten cashewnoten

    ongezouten cashewnoten

  • 400 gram kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 2 sjalotjes

    sjalotjes

  • 5 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 7.5 gram verse koriander

    verse koriander

  • 4 eetlepel chilisaus

    chilisaus

  • 1 eetlepel oestersaus

    oestersaus

  • 1 middelgroot ei

    middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier


2000 nr. 10 - Wijn proeven is fijnproeven

januari 2020 - januari 2020

Aan de slag

  1. Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood en de cashewnoten in de keukenmachine tot een kruim. Neem uit de keukenmachine. Boen de champignons schoon en snijd in stukken. Maal de champignons in 2 delen tot een rul mengsel. Snipper de sjalotten fijn.

  2. Verhit 2/5 van de olie in een koekenpan en bak ¾ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk het vocht eruit.

  3. Snijd de koriander fijn en meng met de chilisaus, de helft van de oestersaus en de rest van de sjalot tot een saus.

  4. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng het paddenstoelenmengsel, broodkruimmengsel, de rest van de oestersaus, de eidooier, peper en eventueel zout tot een stevig mengsel. Vorm 4 platte burgers van het mengsel.

  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de koriandersaus.

  • combinatietipLekker met hamburgerbrood en een groene salade.

Wat vond je van dit recept?

Champignonburgers met pittige koriandersaus

Wat eten we vandaag? Burgers!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig