Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes
Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes

Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes

45 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

2

sjalotten

30 g

verse basilicum

6

zongedroogde tomaten in pot

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

400 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • souffléschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren en snipper de sjalotten. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in dunne reepjes. Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes.

2

Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. Roer de bloem erdoor. Roer de melk er scheutje voor scheutje door en roer tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper. Roer het basilicum en de tomaat erdoor.

3

Ontvet een kom en klop hierin de eiwitten stijf. Spatel de saus luchtig door de eiwitten. Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar, laat mooi rijzen. Zet de ovendeur op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

combinatietipLekker met patates frites en rucolasla.