Kipblokjes met chorizo en paprika
Kipblokjes met chorizo en paprika

Kipblokjes met chorizo en paprika

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

scharrelkipfilet

100 g

chorizo

150 g

gegrilde paprika's in pot

25 g

verse bieslook

1

sinaasappel

2 el

olijfolie

2

olijfolie

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet en chorizo in kleine blokjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes en knip de bieslook in stukjes. Boen de sinaasappel schon en rasp de oranje schil er af. Pers vervolgens een halve sinaasappel uit.

2

Schep in een schaal de kipstukjes met de chorizo, paprika, bieslook, geraspte sinaasappelschil, het sap en de olijfolie door elkaar. Verhit per persoon in een gourmetstelletje wat olijfolie. Doe per persoon 3 eetlepels van het kipmengsel in het pannetje. Schep af en toe het kipmengels om tot de kip door en door gaar is.Voeg eventueel zout en peper toe.

tip

algemeenKindertip: Vervang de chorizo door blokjes gekookte worst en voeg eventueel wat paprikapoeder toe.