Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de chorizo in blokjes. Laat de paprika uitlekken en snijd in blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, harissa, tomatenblokjes en slagroom toe, breng aan de kook. Laat 8-10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Giet de pasta af en voeg toe aan de aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Denk vooruit: pasta met chorizo en paprika
Pasta met chorizo, gegrilde paprika en tomatensaus. Een stevige maaltijd die snel op tafel staat met producten uit blik en pot en toch vol van smaak.
- combinatietipOok lekker met wat gedroogde dille of Italiaanse kruiden.
- combinatietipOok lekker met olijven of ingelegde citroen.
- combinatietipOok lekker met fijngehakte noten, zoals walnoten.
- achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Denk vooruit: pasta met chorizo en paprika
Pasta met chorizo, gegrilde paprika en tomatensaus. Een stevige maaltijd die snel op tafel staat met producten uit blik en pot en toch vol van smaak.

hoofdgerecht
4 personen
760 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de chorizo in blokjes. Laat de paprika uitlekken en snijd in blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, harissa, tomatenblokjes en slagroom toe, breng aan de kook. Laat 8-10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Giet de pasta af en voeg toe aan de aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Ook lekker met wat gedroogde dille of Italiaanse kruiden.
combinatietip:Ook lekker met olijven of ingelegde citroen.
combinatietip:Ook lekker met fijngehakte noten, zoals walnoten.
achtergrondinfo:Dit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g biologische schelpjespasta
200 g chorizo
295 g gegrilde rode paprika's in pot
2 el milde harissa
400 g tomatenblokjes knoflook-ui
200 ml houdbare slagroom



