Penne met spinazie
Pasta met spinazie, tomaat en mozzarella: zo simpel, maar zo lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenpenne (zak 500 g)
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 500 g cherrytomaten
- 1 el kristalsuiker
- 400 g wilde spinazie
- 250 g mozzarella (zakje à 125 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers 2 tenen knoflook erboven uit. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken. Giet de pasta af. Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
Voor een extra pittige smaak kun je de mozzarella vervangen door blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 150 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Penne met spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met spinazie

- 300 g volkorenpenne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

- 1 ui
Snipper de ui.

- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers knoflook erboven uit.

- 500 g cherrytomaten
Halveer de cherrytomaten.

- 1 el kristalsuiker
Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.

- 2 el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
- 400 g wilde spinazie
Verhit olie in een koekenpan en fruit knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken.

Giet de pasta af.

- 250 g mozzarella
Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bon appétit!
variatietip:
Voor een extra pittige smaak kun je de mozzarella vervangen door blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.