Kip met tuinkruiden

605 kcal

2 uur bereiden, 15 min. wachten

3.3/5

(30)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • broodrooster, ovenvaste braadpan


2012 nr. 03 - Paasfeest

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout.

  2. Rooster het brood in de broodrooster. Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 g boter en peper en zout. Vul hiermee de holte van de kip.

  3. Verhit 75 g boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin. Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer na 1 uur. Controleer daarna regelmatig op gaarheid.

  4. Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.

  • Gebraden kip met citroen en kruiden maken

    Instructievideo - 04:18 min.

Wat vond je van dit recept?

Kip met tuinkruiden

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig