Zalmquiche
Zalmquiche

Zalmquiche

Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
492waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

ui

15 g

verse bieslook

250 g

diepvries zalmfilet

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries tuinerwten

4

middelgrote eieren

250 g

Griekse yoghurt

100 g

gemalen jonge kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.

Aan de slag

1

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.

3

Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.