Indiase kip in kerriesaus
Indiase kip in kerriesaus

Indiase kip in kerriesaus

Tikka masala is een Indiase klassieker, die je met én zonder rijst kunt eten.

40 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

1

ui

200 g

verse sperziebonen

1

bloemkool

2

vastkokende aardappelen

30 g

ongezouten roomboter

400 ml

Indiase kerriesaus Tikka Masala

1 dl

water

1

tomaat

4 takjes

verse koriander

100 g

pappadum naturel

Tikka masala is een Indiase klassieker, die je met én zonder rijst kunt eten.

Aan de slag

1

Snijd de kip in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, was ze en halveer ze. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes was ze. Schil de aardappels en snijd in blokjes.

2

Kook de sperziebonen, bloemkool en aardappels in een afgedekte pan in ca. 10 min. gaar. Verhit intussen de boter in een braadban. Bak de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min. mee.

3

Schenk de saus uit de pot bij de kip. Schud de pot met het water en de deksel erop en voeg de inhoud bij de kip. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Knip de koriander fijn.

4

Giet de aardappels en groenten af, voeg bij de kip in de pan en warm ca. 3 min. mee. Verwarm intussen de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het gerecht over in een schaal en bestrooi met tomaat en koriander. Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney.

tip

kookstaptipPappadums: Dit zijn platte, knapperige en brosse broodjes die in verschillende groottes verkrijgbaar zijn. Ze worden in de Indiase keuken geserveerd als onderdeel van de maaltijd, maar ook als brood om in sauzen te dippen. Kijk eerst op de gebruiksaanwijzing. Sommige soorten moeten eerst nog worden afgebakken in de magnetron, oven of frituurpan.