bewaar
Marokkaans rundvlees met pompoen
Marokkaans rundvlees met pompoen
bewaar

Marokkaans rundvlees met pompoen

Gember, paprikapoeder, komijn, kaneel en saffraan zijn dé smaakmakers in dit gerecht.

10 min. bereiden
2 uur wachten
pittig
364waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

runderlap

2

uien

1

rode peper

40 g

ongezouten roomboter

2 tl

pikante paprikapoeder

1 tl

gemalen gember

½ tl

gemalen komijn

1 tl

kaneelpoeder

1 zakje

saffraan

1

courgette

8 g

verse koriander

500 g

verse pompoen

10

zwarte olijven zonder pit

Gember, paprikapoeder, komijn, kaneel en saffraan zijn dé smaakmakers in dit gerecht.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in 3 stukken per persoon. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helften in stukjes.

2

Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Fruit op laag vuur de uien en de peper ca. 2 min. mee. Voeg het paprikapoeder, de gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toe en zoveel warm water dat het vlees onderstaat. Laat het vlees afgedekt op laag vuur ca. 90 min. zachtjes stoven.

3

Snijd ondertussen de courgette in stukken. Snijd de koriander fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in blokjes.

4

Voeg de courgette, pompoen en de helft van de koriander toe aan het vlees en laat 30 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de olijven in plakjes. Schep het vleesmengsel in de schaal en bestrooi met de olijven en de rest van de koriander.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.