Goulashkroket
Goulashkroket
bewaar
bewaar

Goulashkroket

45 min. bereiden
4 uur wachten
43waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de ragout en week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en laat oplossen in de ragout. Voeg 2 el paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Snijd de paprika's fijn en voeg toe. Schep de goulash-salpicon in de braadslee en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens 3 uur afgedekt in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 100 °C. Leg het brood op het rooster in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Het brood moet droog worden zonder te verkleuren. Laat afkoelen en maal met de rest van het paprikapoeder in de keukenmachine tot paneermeel. Je kunt het brood ook in een plastic zak met een deegroller verkruimelen voor grof paneermeel.

3

Snijd de salpicon in 16 gelijke, rechthoekige stukken. Rol er kroketten van. Zet 3 diepe borden klaar; 1 met bloem, 1 met ei en 1 met paneermeel. Rol de kroketten in de bloem en haal ze vervolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Frituur de kroketten in delen (max. 3 tegelijk) in 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met paprikamayonaise (meng 3 el mayonaise met 2 tl paprikapoeder en fijngesneden gegrilde paprika's).

Ragout (voor bitterballen, kroket en pasteitjes)

Instructievideo - 06:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Goulashkroket

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig