Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)

195 kcal

20 min. bereiden

3.6/5

(28)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • frituurpan


Aan de slag

  1. Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.

Wat vond je van dit recept?

Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig