Ingrediënten
4 personen
50 g
pure chocolade
½ bak
mascarpone
4
chocolademuffins
2 eetlepels
cognac (slijter)
1 eetlepel
cacao
4
physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren
Aan de slag
In vuurvaste kom chocolade breken. Kom in pan met laagje kokend water zetten en chocolade (au-bain-marie) al roerend laten smelten. Chocolade door mascarpone roeren. Ca. 1/2 uur in koelkast zetten.
Muffins overlangs voorzichtig in vieren snijden. Onderste 3 lagen licht besprenkelen met cognac en royaal bestrijken met chocolademascarpone. Afdekken met bovenste laag. Op bordje zetten, bestuiven met cacao en garneren met physalis. Serveren met koffie en eventueel een glas cognac.
Pure-chocolademuffins met cognac

nagerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In vuurvaste kom chocolade breken. Kom in pan met laagje kokend water zetten en chocolade (au-bain-marie) al roerend laten smelten. Chocolade door mascarpone roeren. Ca. 1/2 uur in koelkast zetten.
Muffins overlangs voorzichtig in vieren snijden. Onderste 3 lagen licht besprenkelen met cognac en royaal bestrijken met chocolademascarpone. Afdekken met bovenste laag. Op bordje zetten, bestuiven met cacao en garneren met physalis. Serveren met koffie en eventueel een glas cognac.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)50 g pure chocolade
½ bak mascarpone
4 chocolademuffins
2 eetlepels cognac (slijter)
1 eetlepel cacao
4 physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren