Pure-chocolademuffins met cognac
Pure-chocolademuffins met cognac

Pure-chocolademuffins met cognac

20 min. bereiden
30 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pure chocolade

½ bak

mascarpone

4

chocolademuffins

2 eetlepels

cognac (slijter)

1 eetlepel

cacao

4

physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren

Aan de slag

1

In vuurvaste kom chocolade breken. Kom in pan met laagje kokend water zetten en chocolade (au-bain-marie) al roerend laten smelten. Chocolade door mascarpone roeren. Ca. 1/2 uur in koelkast zetten.

2

Muffins overlangs voorzichtig in vieren snijden. Onderste 3 lagen licht besprenkelen met cognac en royaal bestrijken met chocolademascarpone. Afdekken met bovenste laag. Op bordje zetten, bestuiven met cacao en garneren met physalis. Serveren met koffie en eventueel een glas cognac.