Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap, het rasp, de olijfolie en de saus uit de verpakking tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.
Verdeel de rucola over de carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de verpakking. Halveer de kapperappels over de lengte en leg ertussen.
Makkelijke carpaccio
In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.
- combinatietipOok lekker met geroosterde hazelnoten.
- combinatietipMeer weten over kooktechnieken?
Makkelijke carpaccio
In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.

voorgerecht
4 personen
170 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap, het rasp, de olijfolie en de saus uit de verpakking tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.
Verdeel de rucola over de carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de verpakking. Halveer de kapperappels over de lengte en leg ertussen.
combinatietip:Ook lekker met geroosterde hazelnoten.
combinatietip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
246 g rundercarpaccio
½ biologische citroen
2 el extra vierge olijfolie
15 g rucola
4 el kapperappeltjes